Anmeldelse: Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB

SDU_2GB

Kingston er stadig en af de markedsledende producenter af hukommelse, både Flash hukommelse, men bestemt også RAM. Deres sortiment spænder bredt, og de producere både ”standard” hukommelse, men har også stor fokus på hastighed, hvad enten vi taler alm. RAM, USB Flash hukommelse eller SD hukommelse.

Vi har tidligere anmeldt Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4, og denne gang er det Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB der står for skud. Hukommelsen er begrænset til 2GB, hvilket ikke er meget i dag, men til gengæld lover Kingston at hastigheden er helt oppe på 20MB/Sek.

Kingston Ultimate-serien fås naturligvis også i 4GB, 8GB og 16GB udgaver, som vil være de mest fornuftige størrelser at anskaffe i dag.

Hvad er der i kassen?
Vanen tro, så leveres Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB i en blisterpakning af plast, og denne indeholder selve SD kortet, samt en lille holder/etui som kortet kan opbevares i når det ikke er i brug.

SDU_2GB_angl

Funktionalitet
2GB  hukommelse er ikke meget i dag, specielt ikke når de fleste moderne digitalkameraer i dag er i stand til at optage video i HD eller Full HD, som gør kravene til kapaciteten endnu større.

Ser man bort fra størrelsen, så har Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB mange anvendelsesmuligheder, grundet den høje skrivehastighed, som er helt oppe på 20MB/sek. Dette faktum gør bl.a. Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB velegnet til brug i digitale spejlrefleks kameraer og andre enheder hvor høj hastighed er et must.

Da netop dette SD korts hukommelses ”kun” er på 2GB, er det også muligt at bruge det i ældre enheder der ikke supportere mere end 2GB hukommelse, så har man et ældre kameraer eller lignende, kan kapaciteten faktisk ligefrem være en fordel.

Hastighed
Kingston oplyser en overførselshastighed på 20MB/sek for Ultimate-serien, og Jeg har naturligvis testet dette, og til reference har jeg benyttet Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4 som Jeg tidligere har anmeldt. Testen er udført med applikationen ”Atto Disk Benchmark”.

Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB
atto_disk_benchmark_kingston2gbultimate

Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4
kingston_16gb_sdhc_01

Som det ses ovenfor, så passer Kingston’s angivelse af overførselshastigheden, da den ligger omkring 20MB/sek – og selvom jeg havde forventet dette, så er det altid rart når producenterne ikke pynter på Deres oplysninger.

Ovenstående giver også et billede af at man rent faktisk når et væsentligt hurtigere produkt ved at vælge Ultimate-serien, frem for Kingston’s standard-serie. Læsehastigheden er nogenlunde ens, men skrivehastigheden er omkring 7,5MB/sek hurtigere når man vælger Ultimate-serien. Dette er noget der kan mærkes hvis man laver en serieoptagelse på et DSLR kamera, hvor der tages mange billeder i træk, her vil UIltimate-serien være væsentligt hurtigere til at gemme data på SD kortet, således at man hurtigere er klar til at lave endnu en serie optagelse.

Specifikationer
Performance*** — Class 6: 20MB/sec. write speed
File Format — Fat 32
Compatible — with SDHC host devices; not compatible with standard SD-enabled devices/readers

Capacities* — 4GB†, 8GB†, 16GB†
Dimensions — 0.94″ x 1.26″ x 0.08″ (24mm x 32mm x 2.1mm)
Weight — 0.09 ozs (2.5 g)
Operating Temperature — -13º F to 185º F (-25º C to 85 º C)
Storage Temperature — -40º F to 185º F (-40º C to 85º C)
Voltage — 3.3v
Compliant — with the SD Card Association specifications
Secure — built-in write-protect switch prevents accidental data loss Reliable — lifetime warranty
Simple — as easy as plug-and-play

Konklusion
Kingston har længe været kendt som en producent af kvalitets hukommelse, og Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB er ingen undtagelse. Kingston giver livstidsgaranti på Kingston Ultimate 133x Secure Digital 2 GB, og alene dette faktum siger alt om hvor stabile Kingstons hukommelsesprodukter er.

Da 2 GB hukommelseskort så småt er på vej ud af markedet, er dette 2 GB kort ikke specielt interessant prismæssigt, da det i øjeblikket kan erhverves for omkring 166,- Til sammenligning kan 4 GB udgaven erhverves for 114,-

Man bør derfor vælge 4/8/16GB udgaven, men gør man dette får man til gengæld også et kort der prismæssigt ligger i den billige ende, uden at der er gået på kompromis med hverken kvalitet eller hastigheden.

Karakter
85 %

Pris og tilgængelighed
Set til 166,-

 EDBpriser_200px

Skrevet af
Noel Christensen

Udlånt af
Kingston Technology

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

One comment

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox