Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4

Kingston Technology er en af verdens største producenter af hukommelse, og producere både standatd RAM, Flash hukommelse til PC, kamera mv., samt system specifikke RAM moduler godkendt til bl.a. IBM, HP mv.

Kingston har, i en lang periode, kørt en aggressiv prisstruktur på hele deres sortiment, og dette 16GB SD kort er ingen undtagelse – prisen er i bund – men har de mon måtte slække på kvaliteten?

Specifikationer (Fra Kingston.com)
Capacity* — 4GB, 8GB, 16GB**, 32GB**
Dimensions — 0.94″ x 1.26″ x 0.08″ (24mm X 32mm X 2.1mm)
Weight — 0.09 ozs (2.5 g)
High-Speed Class Rating — Class 2: 2 MB/sec minimum data transfer rate
Class 4: 4 MB/sec minimum data transfer rate
Class 6: 6 MB/sec minimum data transfer rate
Operating Temperature — -13º F to 185º F (-25º C to 85 º C)
Storage Temperature — -40º F to 185º F (-40º C to 85º C)
Voltage — 3.3v
Compliant — with the SD Card Association card 2.00 specification
Secure — built-in write-protect switch prevents accidental data loss
Compatible — with SDHC host devices; not compatible with standard SD-enabled devices/readers
File Format — FAT 32
Reliable — lifetime warranty†
Simple — as easy as plug-and-play

Hvad er der i kassen?
Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4 leveres i den sædvanlige blisterpakke, og indeholder ikke andet end selve SDHC kortet, samt en lille æske til opbevaring af kortet når det ikke er i brug. Der er hverken mere eller mindre end man har brug for.

Design & funktionalitet
Et SD kort er normalt ikke det store ”design-værk”, da det naturligvis skal overholde standarden der er fastlagt for disse kort. Dette gør naturligvis også at alle SD kort ligner hinanden, med undtagelse af det klistermærke der er påført med producentens navn, samt farven på det plast produktet er udført i. Kingston har valgt en mørk blå farve, og dette går igen hos næsten alle Deres SD kort.

Når vi kommer op i SDHC kortene, skal man være opmærksom på at dit kamera, eller anden enhed du vil bruge sammen med SDHC kortet, skal være af nyere dato, og understøtte SDHC (Secure Digital High Capacity). Det er de færreste ældre digitale kameraer, MP3-afspillere mv. der supportere mere end 2GB SD kort, så man bør tjekke om ens enhed er kompatibel før man investere i et SDHC hukommelseskort.

Dette 16GB SDHC kort har en kapacitet der gør at det faktisk godt kan gøre det ud for en lille ekstern harddisk, det er de færreste der har mere end 16GB dokumenter og familiefotos der skal tages backup af, eller flyttes mellem flere PC’ere. Ydermere er der indbygget kortlæser i de fleste nyere notebooks og stationære PC’er, hvilket gør at man undgå at skulle tilslutte en kortlæser for at få adgang til data’e der ligger på kortet.

Jeg har selv brugt dette SDHC som ”ekstern harddisk”, i forbindelse med backup og formatering af en notebook, og det er langt nemmere at flytte mindre mængder data på et SD kort, i stedet for at skulle flytte en ekstern harddisk med 220volt strømforsyning mellem 2 steder. Hastighedsmæssigt har der heller ikke været den store forskel mellem at bruge en standard USB 2.0 ekstern harddisk, og dette SDHC kort, monteret i en Sandisk ImageMate SDHC kortlæser.

Ydeevne
Kingston oplyser en ”data transfer rate” på minimum 6MB/sek for Class 4 kortene, og det passer faktisk meget godt jf. nedenstående screenshot fra testprogrammet ATTO. Testen er udført på en Intel Core 2 Duo med 4GB RAM og Windows Vista Home Premim.

Konklusion
Knap 430,- for 16GB hukommelse – sammenlignet med dagens harddisk priser er det enormt dyrt, men her er tale om flash hukommelse, og så er prisen faktisk helt fornuftig. Du får et 16GB SDHC kort, som både kan bruges i mp3-afspillere, digital kameraer, mobiltelefoner, som ekstern harddisk i en kortlæser – og meget andet. SD formatet har heldigvis vundet så stor indpas hos producenterne, at det praktisk talt supporteres af alle enheder med mulighed for udvidelse af hukommelsen.

Hastigheden er som man kan forvente af et ”standard” kort, og der er derfor intet at udsætte på denne, du får masser af hukommelses til en god pris.

Karakter
80%

Pris & tilgængelighed
Vejledende pris: 424-
Klik her for at finde den bedste pris på Kingston Secure Digital 16GB SDHC Class 4

Anmeldt af
Noel Christensen

Sponseret af
Kingston Technology (www.kingston.com)

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox