Anmeldelse: Kingston DataTraveler 200 64GB

DT200_64GB_straight_top_open

Kingston er og bliver en af verdens absolut førende producenter af hukommelse, både RAM og Flash hukommelse.

DataTraveler 200-serien består af 3 modeller, hvor eneste forskel er kapaciteten. Serien fås i 32GB, 64GB og 128GB. 128GB versionen var, ved lanceringen tilbage i juni 2009, det allerførste USB Flash drev med 128GB hukommelse. For få år siden havde vi netop vænnet os til 1/2/4GB USB flash drev, og nu er vi pludselig op i helt enorme kapaciteter, hvor mange faktisk vil have plads til en komplet backup af Deres harddisk.

Denne gang skal vi kigge på DataTraveler 200 64GB udgaven, som kan indeholde over 3 millioner A4 sider med tekst, 91 CD’er eller op til 13 DVD-film.

Første indtryk
Kingston DataTraveler 200 64GB kommer i en lille anonym emballage, som består af et stykke pap, og en blisterpakning som indeholder selve USB flash drevet. Det er rigtig fint, for det viser at Kingston følger med tidens ånd, og tænker ”grønt” – så der ikke spildes en masse ressourcer på emballage der blot ryger direkte i skraldespanden. Ydermere kan transportomkostningerne minimeres, da der kan transporteres flere varer pr. lastbil eller skib, når hver enkel vare ikke er pakket ind i en stor emballage.

Kingston DataTraveler 200 64GB er et ganske nydeligt USB flash drev, med en mat gummilignende overflade, og gule effekter. Det giver et indtryk af at være et godt solidt produkt, og det er samme forskellen man får når man tager Kingston DataTraveler 200 64GB i hånden. Selve USB stikket kan skjules ved at skubbe en form for slæde frem, og denne trækkes blot tilbage når drevet skal bruges. Efter min mening er det ret væsentligt med en form for beskyttelse af USB stikket, da man ellers hurtigt kan få det beskadiget, bøjet eller i værste fald knækket. Yderst er der plads til en lille nøglesnor eller lignende, hvis man er typen der ønsker at bære sine data om halsen, eller bare har en tendens til at smide sine dimser væk.

DT200_64GB_angled_top_closed DT200_64GB_angled_top_open

Størrelsesmæssigt ligger Kingston DataTraveler 200 64GB til den store side, der er ikke tale om et lille kompakt drev, som eksempelvis Kingston DataTraveler Slim som er anmeldt tidligere her på sitet, men omvendt har dette drev en så stor kapacitet, at det formentlig oftest vil blive anvendt som backupløsning, og ikke nær så ofte som et USB flash drev man altid har i lommen.

Features
Da der er tale om et helt regulært USB flash drev, er det ikke sprængfyldt med nyskabende features, men Kingston har alligevel formået at gøre lidt ekstra ud af Kingston DataTraveler 200 64GB. På selve drevet ligger der, ved levering, applikationen ”Password Traveler”. Denne lille applikation gør det muligt at password beskytte drevet, eller en del af dette. Selve installationen af applikationen tager få minutter, og efterfølgende er der oprettet en såkaldt ”Privacy Zone” på drevet. Sættes drevet i USB porten får man altså kun adgang til den ”ikke-beskyttede” del af drevet, ønsker man adgang til den password beskyttede del, klikker man blot på ”Password Traveler” ikonet på drevet, og logger ind med den adgangskode man har anvendt. Når man er færdig med at bruge den password beskyttede del af drevet, kan man nemt logge ud igen, ved at dobbeltklikke på Password Traveler ikonet på drevet.

På den måde kan man nemt gemme fortrolige dokumenter og andre vigtige filer på en ”skjult” del af drevet, mens feriebilleder og andet der ikke umiddelbart kan have andres interesse, kan ligge frit på den ikke beskyttede del. Denne feature gør Kingston DataTraveler 200 64GB til et oplagt valg for erhvervskunder, som ofte har brug for at transportere filer og dokumenter mellem job og hjem, hvor disse ikke må falde i de forkerte hænder hvis drevet mistes.

Ønsker man på et tidspunkt at ændre størrelsen på den passwordbeskyttede del af drevet, eller helt fjerne beskyttelsen kan dette nemt gøres via PasswordTraveler applikationen der ligger på drevet, man skal blot klikke på ”Settings” og angive de nye indstillinger.

En af applikationens store forcer er at det kun ligger på Kingston DataTraveler 200 64GB, og ikke kræver installation på den lokale PC hvor drevet benyttes.

DT200_64GB_straight_bottom_closed

Ydeevne
Kingston DataTraveler 200 64GB’s ydeevne er testet med applikationen ”ATTO Disk Benchmark” som tester både læse og skrivehastighed, som sammenligning har jeg benyttet Kingston DataTraveler I 16GB – et helt almindeligt USB flash drev.

Kingston DataTraveler 200 64GB

kingston_datatraveler_200_64gb_testresult

Maks. Læsehastighed: 32 MB/sek
Maks. Skrivehastighed: 17 MB/sek

Kingston DataTraveler I 16GB

 kingston_datatraveler_1_16gb_testresult

Maks. Læsehastighed: 21 MB/sek
Maks. Skrivehastighed: 12 MB/sek

Resultaterne taler sit tydelige sprog, Kingston DataTraveler 200 64GB levere en væsentligt højere læse/skrivehastighed i forhold til Kingston DataTraveler I 16GB, men da prisforskellen også er forholdsvis stor, havde jeg også en forventning om at dette var tilfældet.

Da Kingston DataTraveler 200 64GB har en kapacitet på hele 64GB, betyder det meget i daglig brug at læse/skrivehastigheden er høj, da man sparer en del tid hvis man ofte flytter større mængder data mellem Kingston DataTraveler 200 64GB og en lokal PC.

Specifikationer
– Kapacitet: 32GB, 64GB og 128GB
– Størrelse: 70.39mm x 12.52mm x 22.78mm
– Driftstemperatur: 0º C to 60º C
– Lagringstemperatur: -20º C to 85º C
– Garanti: Fire år
– Sikkerhed: Inkluderer Password Traveler sikkerhedssoftware til Windows
– I øvrigt: Understøtter Windows ReadyBoost til Vista-basede systemer

DT200_64GB_straight_top_closed

Konklusion
Kingston DataTraveler 200 64GB er et ret lækkert USB flash drev, og den enorme kapacitet på 64GB gør det velegnet til at transportere store mængder data, hvad enten det er musik, film, billeder eller blot dokumenter. Den pre-installerede applikation, Password Traveler, gør det nemt at beskytte vigtige filer med en simpel passwordbeskyttelse, således at man ikke umiddelbart har adgang til en del af drevet, medmindre man er i besiddelse af det definerede password.

Kvaliteten er gennemgående i orden, og hastigheden er ligeledes i orden, hvilket specielt kommer til udtryk når man flytter store mængder data af gangen, hvad enten det er mange små filer, eller få store filer.

Da markedet for 64GB USB Flash drev, har Kingston DataTraveler 200 64GB ikke ret mange konkurrenter endnu, men vi vil helt sikkert i de kommende måneder, se mange USB flash drev i samme størrelse.

Den vejledende pris  på 1199,- er faktisk ikke afskrækkende, da et tilsvarende 32GB USB Flash drev fra Sandisk koster omkring 700,-, og så må man nøjes med halvdelen af den kapacitet som Kingston DataTraveler 200 64GB tilbyder.

Jeg kan derfor varmt anbefale Kingston DataTraveler 200 64GB til alle der har behov for et USB Flash drev med en enorm kapacitet, og som samtidigt har et ønske om at kunne beskytte vigtige filer mod at falde i de forkerte hænder.

Karakter
80 %

Pris og tilgængelighed
Kingston DataTraveler 200 er på markedet nu.

Vejledende udsalgspriser
DT200/32GB    DataTraveler 200 32GB blå & sort                     699,00 kr
DT200/64GB    DataTraveler 200 64GB gul & sort                     1199,00 kr
DT200/128GB  DataTraveler 200 128GB sort                              3599,00 kr

Klik her for at finde den bedste pris på Kingston DataTraveler 200

Skrevet af
Noel Christensen

Sponseret af
Kingston Technology

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox