Anmeldelse: Isaw EXtreme

isaw-extreme-01Isaw er en producent vi ikke tidligere har beskæftiget os med, og de er da også ganske nye på det Nordiske marked. Isaw er en sydkoreansk producent der udelukkende producerer actionkameraer.

Deres sortiment er pt. begrænset til 3 modeller og vi kigger på topmodellen med det korte navn, EXtreme.

Isaw EXtreme er et actionkamera der kan optage video i Full HD opløsning med 60 FPS, f/2.4 objektiv og så har det indbygget Wi-Fi og LCD skærm på bagsiden. Med en vejledende pris på 2999,- ligger det sig tæt op af GoPro HD Hero3 Black Edition – så forventninger er allerede her skruet en smule i vejret…

Hvad er der i kassen?

Isaw EXtreme ankommer i en rigtig fed emballage der oser af kvalitet. Emballagen er lavet som en “gift-box” og når man åbner den er indholdet fint og overskueligt opdelt i kassen.

I kassen finder man følgende:

 • Isaw EXtreme
 • Undervandshus
 • Åben ramme
 • Et hav af monteringsgrej
 • Opbevaringspose
 • USB kabel
 • Manualer

Der er montetingsgrej til både stativ, hjelm, surfboard og forskellige til montering på en plan flade.

Se vores unboxing video og en kort gennemgang af Isaw EXtreme nedenfor.

Specifikationer

 • Full HD (1080p)
 • 60 FPS
 • 12 megapixel Sony sensor (f/2.4)
 • 152 graders “point of view”
 • Wi-Fi
 • 2″ farveskærm
 • Op til 120 min’s batteritid

jye1men0wsoxzmvauvx1

Design og funktionalitet

De fleste actionkameraer ligner hinanden en smule, og det er også tilfældet med Isaw EXtreme. Det er kompakt, firkantet, sort og har et objektiv der “stikker ud” fra resten af kameraet. På toppen af kameraet er én knap, der både bruges til at tænde og slukke for kameraet, men også til at starte og slutte optagelser.

Foran er objektivet det der stikker længst frem og til venstre for dette er de 2 knapper der bruges til at betjene kamera og til at styre den digitale zoom. Øverst en mikrofon og i hvert hjørne diode der viser aktivitet.

På højre side, set bagfra, er HDMI udgangen og USB stik placeret, på modsatte side er microSD kort og batteri gemt bag en lille luge. På bagsiden er der én enkelt diode der viser hvorvidt Wi-Fi er aktiveret og ellers er det den indbyggede LDC skærm på 2″ der stjæler resten af pladsen.

Kvaliteten og den generelle finish er okay – det er måske ikke den tykkeste plast der er brugt, men Isaw EXtreme virker alligevel ganske robust.

Betjening og navigering på Isaw EXtreme er rimelig enkelt, når man lige lærer kameraet at kende, for med kun 2 knapper kræver det lidt krumspring. Ved at holde de 2 knapper foran nede, kan man skifte mellem video, stillbilleder og “playback” af video og billeder der allerede er optaget. Via S tasten øverst kan man ændre på de mest basale indstillinger og det begrænser sig til opløsningen på videooptagelser, kvaliteten af still-billeder, aktivering/deaktivering af Wi-Fi samt hvor længe der skal optages (Hvis man ex. altid vil lave 5 min’s klip). Via M tasten kan man zoome, digitalt, op til 4x – dog forringes kvaliteten også, så som atid med digital zoom, bør det kun bruges i nødtilfælde.

Ved videooptagelse man man mulighed for at vælge forskellige modes, bl.a. time-lapse, som gør det muligt at opsætte kameraet til at tage et billede hvert 1-30 sekund, dette kan give nogle ret sjove og anderledes videoer. Derudover kan man opsætte det til kun at optage 5 min af gangen ol., men ellers er der ikke meget mere at komme efter her.

Stillbilleder er en mulighed, men det er bestemt ikke det kameraet er lavet til, så en funktion der er tilstede men formentlig ikke vil blive brugt andre steder end hvis man tager det med under vandet, hertil vil billedkvaliteten være for ringe i forhold til mobiltelefoner, kameraer og alt muligt andet man render rundt med der kan tage billeder. Det er dog ikke anderledes end de fleste andre actionkameraer, still-billeder er ganske enkelt ikke deres stærke side.

Skærmen bagpå er som tidligere nævnt på 2″, den har hverken den højeste opløsning eller den bedste betragtningsvinkel, men den gør det nemt at se “hvor” man filmer end og det er vel et eller andet sted det eneste der betyder noget på et actionkamera, da man jo typisk ikke vil se på skærmen mens kameraet optager, ligesom et traditionelt kompaktkamera.

Da Isaw EXtreme har indbygget Wi-Fi, kan du via en iOS enhed, helst en iPhone da app’en er optimeret til denne skærmstørrelse, fjernstyre kameraet og se “hvad der sker” direkte på din smartphone. Det kan være ret nyttigt hvis du eksempelvis har smidt Isaw EXtreme på en fjernstyret bil eller lign., og actionkameraet derfor ikke er monteret på dig selv.

Isaw EXtreme optager på microSD kort, som indsættes i siden af kameraet – vi har testet med 32GB og 64GB bør heller ikke være et problem og her er i hvert fald masser af hukommelse.

isaw-extreme-02

Som nævnt i vores unboxing, så kommer Isaw EXtreme med et godt grund-sortiment af tilbehør til montering, noget der er helt essentielt hvis man skal få noget som helst ud af et actionkamera. Der er bl.a. et undervandshus der er godkendt til brug på 60 meters dybde – man skal dog bemærke at mikrofonen ikke fungerer med undervandshuset på, i hvert fald reagerer den kun på lyde meget tæt.Der er ikke noget særligt ved dette, men man bør alligevel være opmærksom på det hvis man bare bruger undervandshuset som ekstra beskyttelse. Derudover er der forskellig monteringsgrej til plane flader, hjelm. surfboard mv., og diverse fittings og skruer.

For at kunne montere Isaw EXtreme på nogle af de førnævnte mounts kræver det at man monterer undervandshus, eller en ramme der også er med i emballagen – det undre mig dog at man ikke har valgt at lave et gevind i bunden af kameraet, så evt. tilbehør kunne skrues direkte på kameraet. Skal man montere Isaw EXtreme på et almindeligt kamerastativ skal man således montere rammen, derefter mount til montering på kamerastativ og så montere det på stativet… Denne del mener jeg godt kunne være løst lidt mere elegant, omvendt så virker det egentlig fint og det medfølgende tilbehør gør det muligt at montere Isaw EXtreme på et hav af enheder. Der fås også en sugekop-holder som tilbehør, hvis man skulle få brug for dette.

Video optaget med Isaw EXtreme

Nedenfor finder du forskellige videoer optaget med Isaw EXTreme, både under og over vandet og monteret på forskellige mounts. Alle optaget i bedste opløsning, Full HD (1080p)

Konklusion

Der er efterhånden rigtig mange producenter der kæmper om markedet for actionkameraer og det er kun en fordel for os forbrugere, da den øgede konkurrence presser priserne ned og i takt med et større udvalg er det nu nemmere end nogensinde før at finde et actionkamera der passer ens behov.

Isaw er, som nævnt indledningsvis, en ny producent som vi ikke tidligere har beskæftiget os med, det til trods har de formået at levere et produkt der kvalitetsmæssigt er 100% i orden, i en rigtig pæn indpakning og med en yderst fornuftig videokvalitet – dette sammenholdt med det faktum at det medfølgende tilbehør dækker ret bredt, gør Isaw EXtreme til et ret interessant produkt. Det er yderst nemt at betjene, har kun få knapper og ingen avanceret eller langhåret menu, og med i startpakken er alt det gængse tilbehør såsom ex. undervandshus, som er yderst brugbar hvadenten man bare skal bruge actionkameraet på MTB’en i regnvejr eller man skal ud og svømme eller dykke.

Til trods for hård konkurrence fra mere etablerede producenter af actionkameraer, mener jeg her at man får rigtig meget actionkamera for pengene og passer tilbehørs-pakken ens behov bør det bestemt overvejes, da man hos mange andre producenter nemt kan bruge et par hundrede, eller tusinde, på tilbehøret i læsvægt.

+

 • Fornuftigt udvalg af tilbehør fra start
 • Nem betjening
 • Fiskeøje-effekten er ikke så voldsom som på andre actionkameraer
 • God videokvalitet
 • Rimelig pris

 • Kan ikke monteres direkte på stativ-gevind uden brug af adapter
 • Det runde objektiv er nemmere at ridse/skramme end et fladt

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2999,-

Find forhandler og den bedste pris på Isaw EXtreme

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

4 comments

 1. What is the weight of the camera? only cam without case.

  thanks

  Marco

 2. Hi Marco,

  I havent found the information anywhere, and i cannot just put it on a scale, as i do not have the camera anymore, it was a demo-unit from ISAW.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Thank you anyway.

  After other research I contacted ISAW and they declare a weight of 111.1 gr.

  I hope it is helpful for other users.

  Saluti dall’Italia

  Marco KAMIKAZETA

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox