Anmeldelse: Hama GT-100 GPS Travel Logger

00092405abb

Vi skal endnu engang se på et produkt fra tyske Hama, denne gang en lille gadget med navn Hama GT-100 GPS Travel Logger. Denne lille anonyme hvide ”dims” gemmer GPS koordinator, og via den medfølgende software kan disse kædes sammen med billeder du har taget på den pågældende tur. Lad os se om det virker.

Specifikationer
Taget fra Hama.de
– GPS receiver for creating a travel blog and satellite supported photo localization
– Incl. live travel tracking software for maintaining a photo travel blog via Google Earth or 3D Google maps (all friends can participate online in the journey)
– Stores up to 64,000 way points
– Export function to the online photo album
– Synchronization and automatic mapping of the photos (sorted according to time and place) on a notebook/PC
– Compatible with all digital cameras and camera phones
– User-friendly software
– Water-resistant hardware, ideal for sporting outdoor activities (skiing, mountain biking etc.)
– Can also be used as GPS receiver (compatible with a lot of standard GPS navigation software solutions)
– Enables motion profiles (e.g. of pets)
– Clip (enables flexible attachment to backpacks, shirts, belts etc.)
– SiRF Star III chip set (consumes very low power)
– Built-in GPS antenna
– Li-ion battery (230 mAh)
– USB interface
– 2 status LEDs
– Colour: white

 Technical details:
– Dimensions: 44.5 x 28.5 x 13 mm
– Weight: 20 g
– Average start-up time – warm/cold: 1/35s
– Operating time: approx. 30 h (in case of a way point interval of 15 s)

00092405ver2

Hvad er der i kassen?
Hama GT-100 GPS Travel Logger leveres i en pæn blisterpakke, hvor forsiden er yderst farverig. Bagsiden rummer en beskrivelse af enhedens funktioner, på alverdens sprog.
I pakken finder man en 8cm CD med software og drivere, GPS enhed, USB cradle, og det er rent faktisk indholdet. Der medfølger ikke en trykt manual, men enhedens begrænsede kompleksitet gør denne overflødig.

Installation & Software
Før Hama GT-100 GPS Travel Logger sættes i en ledig USB port, skal den medfølgende software, i-gotU Desktop” installeres. Denne installation er overstået på få minutter, og kræver kun få klik med musen. Efter endt installation bliver man bedt om at tilslutte Hama GT-100 GPS Travel Logger til en ledig USB port, i den medfølgende USB Cradle, og driveren til enheden bliver derefter installeret og enheden er klar til brug.

i-gotu_01_low

Ved opstart af det medfølgende program, i-gotU desktop, bliver man bedt om at indsætte GPS enheden i en leding USB port, og GPS-informationerne sammenkædes med den mappe hvor dine billeder fra turen er lokaliseret (Man skal selv angive hvilken mappe koordinaterne tilhører) Efter endt import får man et skærmbillede fra Google Maps der viser den rute man har rejst, samtidigt med en præcis angivelse af hvor billedet er taget. Dataerne er yderst præcise og du kan, udover at se hvor de forskellige billeder er taget, se hvilken rute du er rejst, kørt eller gået. Dette kunne være yderst interessant ex. For de folk der tager på vandretur i ødemarken, eller andre steder som kan være svære at lokalisere efterfølgende. Med i-gotU desktop ville man, efter en lang vandretur, have den præcise rute indtegnet på Google Maps, og man kan se præcist hvor man fik taget det pragtfulde billede af en sjælden fugl – så har man disse informationer hvis man skulle komme af sted på samme tur igen. Førnævnte er blot et ”fiktiv” situation, men den forklarer meget godt hvad det er Hama GT-100 GPS Travel Logger egentlig kan.

i-gotu_03_low

En anden funktion i i-gotU softwaren er muligheden for at eksportere og e-maile en komplet ”rejseguide” med ruten samt de tilhørende billeder. Dette kan bl.a. bruges som information til venner og familie hvis man er væk på rejse i en længere periode, og gerne vil holde omverdenen opdateret om hvor man befinder sig. Der findes en del programmer der kan gøre lignende ting, men det der gør i-gotU genialt er at det sker ved få klik – du skal praktisk talt ikke røre en finger, og du får et ”produkt” der er lagt mere spændende en de traditionelle endeløse slide-shows som de fleste af os har været indlagt til, efter venner eller families ferietur. Kunne du i stedet vise et kort over rejsen, med tilhørende billeder, så er jeg overbevist om at du har folks opmærksomhed.

i-gotu_02_low

Funktionalitet
Selve GPS-enheden er der ikke meget at skrive om, den er lille, hvid og er udstyret med 1 knap og 2 LED’s, der indikere om enheden er tændt. Den er vejrbestandig, så den kan roligt medbringes selvom vejret er dårligt. Den leveres med et lille overtræk i silikone, og i dette er der gjort plads til at den kan sættes i bæltet hvis man ønsker dette.
Alt man skal huske på, hvor at kunne bruge Hama GT-100 GPS Travel Logger, er at tænde enheden når man tager af sted, og slukke den igen når man kommer hjem.

00092405awd4

Konklusion
Der skal ikke herske nogen tvivl om at Hama GT-100 GPS Travel Logger er en gadget, det er ikke en ting man virkelig har brug for, men det er en rigtig sjov lille gadget, der kan gøre dine rejser ol. lidt mere spændende, og giver dig mulighed for at se hvor dine billeder præcist er blevet taget, noget der kan være rigtig rart efter en rejse hvor man måske har besøgt flere seværdigheder på én dag. Her får man det fulde overblik, og ydermere mulighed for at maile en komplet ”rejsebeskrivelse” til venner og bekendte.

Den beskedne pris på knap 400,- i butikkerne gør blot Hama GT-100 GPS Travel Logger endnu mere attraktiv, og den får derfor mine bedste anbefalinger.

Karakter
80%

Pris & tilgængelighed
Vejledende pris: 449,- inkl. moms
Set til 349,-
Klik her for at købe Hama GT-100 GPS Travel Logger hos Befro.dk

Anmeldt af
Noel Christensen

Sponseret af
Hama Danmark

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox