Anmeldelse: Hama “Delta Allround” Universal Charger

Så er det igen tid til at kigge nærmere på et tilbehørsprodukt fra tyske Hama, der producere alt mellem himmel og jord, lige fra billedrammer til controllere til playstation 3.

Det produkt vi skal kigge på i dag, er en universal batterioplader med mulighed strøm via enten 220 volt i hjemmet, eller 12 volt i bilen, begge dele er set før, det der gør Hama “Delta Allround” Universal Charger for Li-Ion Batteries and AA/AAA Cells lidt unik, er muligheden for at oplade både Li-ion batterier ((3.6V/3.7V/7.2V/7.4V) og AA/AAA batterier i én og samme oplader.

Lad os straks kigge nærmere på Hama “Delta Allround” Universal Charger.

Hvad er der i æsken?
Hama “Delta Allround” Universal Charger leveres i den sædvanlige blålige emballage som præger en stor del af Hama’s sortiment.

I æsken finder man, foruden selve laderen, strømforsyning til både 220 volt og 12 volt, samt en lille manual.

Funktionalitet
Jeg har egentlig været inde på funktionaliteten, da det jo trods alt ”kun” er en batterioplader. Det der er meget interessant er muligheden for at lade Li-ion batterier, altså eksempelvis det batteri der sidder i dit digitalkamera lige nu. Set i lyset af at en org. Batteripolader sagtens kan koste 500-600,-, så har produktet allerede her sin berettigelse, med en vejledende pris omkring 399,-

Det smarte er at Hama “Delta Allround” Universal Charger kan erstatte de fleste af de ladere man måtte have i forvejen, da du både kan lade alm. AA/AAA batterier, som du sikkert har i din mus, fjernbetjening, ekstern blitz og meget andet, og som tidligere nævnt Li-ion batterier fra eksempelvis dit digitalkamera. Med andre ord kan Hama “Delta Allround” Universal Charger erstatte, eller bruges som erstatning for mange af husets ladere.

Men hvordan fungere det så? Jo Hama “Delta Allround” Universal Charger kan lade AA og AAA “out of the box”, de skal bare sættes I laderen, men skal du lade Li-ion batterier, kræver det en tur på Hama’s website. Her kan du nemlig finde oversigt over understøttede batterier, samt de indstillinger der skal bruges for at lade det enkelte batteri.

Selve laderen kan trækkes ud, så der er plads til både store og små batterier, og der er 2 kontakter der kan og skal flyttes alt efter hvilket batteri der skal lades, sidst, men ikke mindst, er der et lille hjul der formentlig styrer spændingen (Indstillingerne til dette findes på Hama.de)

Nu lyder det jo hele meget godt, og det er også lykkedes mig at oplade både AA, AAA og Li-ion batterier, men som alt andet ”all-in-one”, så går man på kompromis med nogle ting. Selve laderen virker ikke specielt solid, og systemet med at flytte kontakter og skrue på et hjul for at oplade batterier, vil formentlig få nogle til at tvivle på produktets funktionalitet og stabilitet. Heldigvis er der indbygget en sikring der afbryder og viser sig hvis der er isat et defekt batteri – så der burde ikke kunne ske skade på dine batterier.

Konklusion
Hama “Delta Allround” Universal Charger prøver at løse et problem som vi alle kender til, vi har hjemmet fyldt med elektroniske dimser, der alle bruger strøm på en eller anden måde. Hama ønsker at hjælpe os lidt på vej, således at alt kan oplades med én batterioplader – og idéen er også rigtig god. Desværre virker løsningen ikke helt gennemført, og selve opladeren opbygning og indstilling i forhold til forskellige batterityper kunne være udført mere elegant.

Med andre ord så er Hama “Delta Allround” Universal Charger lavet med et godt formål i tankerne, og grundlæggende virker det også, der er bare en del punkter hvor den halter efter, så jeg vil kun kunne anbefale Hama “Delta Allround” Universal Charger hvis man har et rigtig stort brændende ønske om kun én lader i hjemmet.

Karakter
50 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 349,-

Klik her for at finde den bedste pris på Hama “Delta Allround” Universal Charger

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Hama Danmark ApS

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox