Anmeldelse: Hama Defender 180

00023672abb

Hama, som vi først lige er begyndt at stifte rigtigt bekendtskab med her på mydigitalphotos.dk, er en af verdens førende producenter af tilbehørsprodukter, og producere alt fra skærmrens, over til HDMI kabler og fotoudstyr.

Hama producere også en lang række tasker til digitalkameraer, alt lige fra Deres små moderne AHA tasker i friskt design, over til den semi-profesionelle tasker som Defender-serien tilhører. Defender serien består pt. af 11 forskellige tasker, 2 objektivtasker, 8 skuldertasker og 1 rygsæk. Hama Defender 180, som vi skal kigge på i denne omgang, befinder sig midt imellem, hvis man kigger på de fysiske mål.

Specifikationer
Specifikationerne er taget fra Hama.de.

Colour: Black
Weight : 1700 g
1 Interior Dimension Width: 32 cm
Interior Dimension Height: 23 cm
2 Interior Dimension Depth: 19 cm
Material: Polytex

Hvad er der i kassen?
Kassen er måske så meget sagt, som de fleste andre tasker leveres Hama Defender 180 i en plastpose der beskytter mod snavs ol. under transport, så emballage er der intet af.

Design & funktionalitet
De fleste fototasker, med plads til andet end et kompaktkamera, er efter min mening, sjældent rent pæne. Der findes dog enkelte producenter som gør det lidt anderledes end alle de andre, og producerer fototasker der rent faktisk er pæne at se på, og ikke nødvendigvis lyser langt væk af at være pakket med dyrt udstyr. Lowepro, som vi skal kigge på senere på året, og Hama er nogle af dem der, efter min mening, laver de pæneste og mest anonyme tasker, hvor der samtidigt er fokus på funktionalitet og evnen til at beskytte udstyret bedst muligt.

Hama Defender 180 er udført i sort materiale kaldet Polytex, det virker ufattelig slidstærkt, og som et materiale der holder form og farve i rigtig mange år

Kigger vi udenpå Hama Defender 180’eren er det første man ser et rødt etui på siden, dette indeholder et regnslag der kan trækkes over tasken, og beskytter mod vind og vejr. Hama har været lidt smartere end gennemsnittet, og har gjort det muligt at trække skulderremmen igennem regnslaget, så tasken stadig kan bæres over skulderen selvom regnslaget er i brug (Illustreret nedenfor)

regenhaube1

Forrest på tasken findes ét rum, dette kan bl.a. bruges til skriveredskaber, filtre, kabler og andet mindre tilbehør. Som en rigtig fed feature er lommen udstyret med en lille ekstra taske/pung der kan tages ud. Denne kan indeholde alle dine hukommelseskort, og da der er plads til mindst 14 stk., burde de fleste være dækket ind (Illustreret nedenfor)

speicherkartenetui

På fronten er der også plads til montering af et mindre stativ, ved hjælp af 2 stropper monteret på hver side af tasken (Illustreret nedenfor)

23670_stativbefestigung

Bunden er beklædt med et vandtæt materiale der er nemt at gøre rent, og som samtidigt sikre at udstyret ikke bliver fugtigt hvis tasken stilles på en våd overflade. Endnu en god feature, som jeg endnu ikke er stødt på hos ret mange andre producenter. (Illustreret nedenfor)

bodenmaterial3

På siden af tasken er det muligt, via karbinhager, at montere objektivtasker, modellerne der kan bruges er Hama Defender 1 samt 2. (Illustreret nedenfor)

objektivkoecher

Toppen af tasken byder på 2 funktioner, som endnu en smart feature er toppen udstyret med en ”quick åbning” der gør det muligt hurtigt at få fat i udstyret i tasken, samt den normalt åbning af hele toppen, så alt udstyret er tilgængeligt. Hama har naturligvis sørget for at tasken åbnes indefra og ud, således at du har adgang til udstyret med tasken på skulderen. (Illustreret nedenfor)

doppelreissverschluss

Indeni fortsætter Hama Defender 180 med at byde på lækre funktioner, bl.a. kan nævnes den medfølgende mikrofiberklud der kan bruges til rengøring af dit udstyr. Denne er udstyret med velcro, således at den kan monteres indeni tasken, og tages ud efter behov. (Illustreret nedenfor)

defender_microfasertuch

Selve opdelingen indeni tasken er meget fleksibel, så det nemt kan tilpasses ens eget udstyr. Der medfølger 4 ”rumdelere”, og så er det op til en selv at opbygge tasken så ens udstyr ligger bedst muligt beskyttet. Hele taskens inderside er monteret med et blødt fleecelignende stof, så man er helt sikker på at ens dyrebare fotoudstyr ikke bliver ridset grundet dårligt materialevalg. (Illustreret nedenfor)

00023672awd

Tasken er yderst rummelig, jeg har pakket den med følgende udstyr, og der er stadig plads til mere:
– Nikon D80 Kamerahus
– Sigma 70-300mm
– Tamron 18-200mm
– Nikon 18-55mm VR
– Sunpack 42x Blitz

Som det kan ses ovenfor burde det række til de fleste, også selvom man skal være væk i længere tid og har brug for mere udstyr.

Bagpå tasken, dvs. den side der vender ind mod kroppen når man benytter skulderremmen, er der en smart dokumentlomme, som kan bruges til opbevaring af dokumenter man kunne få brug for på farten.

Når tasken skal transporteres er der to muligheder, enten ved hjælp af den justerbare skulderrem, eller den lille bærerem med blødt håndtag øverst på tasken. Begge kan afmonteres efter behov, og det er muligt at justere længden på begge remme.

00023672awd21

Konklusion
Vi er kommet til vejs ende, og mit indtryk af Hama’s Defender-serie er langt bedre end jeg havde forventet. Jeg havde ikke forventet at en producent som Hama kunne producere kameratasker med samme features, og i samme kvalitet som ex. Lowepro der primært producere kameratasker.

Der er absolut intet at udsætte på kvaliteten af Hama Defender 180, syninger, lynlåse og materialevalget er som det skal være, og tasken er fyldt med lækre features man ikke umiddelbart havde regnet med en sådan taske indeholdt – man bliver positivt overrasket over de mange muligheder.

Prisen er heller ikke helt ved siden af, da tilsvarende tasker fra konkurrerende producenter ligger i nogenlunde samme prisleje. En vejledende udsalgspris på 1349,- for en stor skuldertaske, smækfyldt med lækre detaljer, og i en lækker kvalitet er heller ikke afskrækkende.

Med alle disse betragtninger i baghovedet kan jeg kun anbefale Hama Defender 180, specielt til alle dem der ønsker kvalitet og masser af plads, men ikke ønsker at bære rundt på en rygsæk. Hama Defender 180 har en god størrelse med plads til meget udstyr, men er samtidigt ikke for tung at bære som en skuldertaske.

Karakter
90%

Pris & tilgængelighed
Vejledende pris: 1349,- inkl. moms
Set til 1014,-
Klik her for at købe Hama Defender 180 hos Befro.dk

Anmeldt af
Noel Christensen

Sponseret af
Hama Danmark

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox