Anmeldelse: Hama CA-1 Wireless Remote Control Release

00005364abb

Den tyske producent Hama, er efterhånden ved at være et fast indslag her på MyDigitalPhotos.dk, og med god grund da de producere utrolig mange fotorelaterede produkter, lige fra stativer, til fjernudløsere og filtre.

Denne gang skal vi kigge på Hama CA-1 Wireless Remote Control Release og som navnet antyder, er der tale om en trådløs fjernudløser.

Denne udgave er til Canon, og svarer til Canon’s egen RS-60 E3, der dog ikke er trådløs. Det betyder at den bl.a. passer til Canon EOS 1000D/500D/450D/400D/350D med flere.

Hvad er der i pakken?
Hama CA-1 Wireless Remote Control Release leveres i en lille gennemsigtig plastæske, og bagpå æsken er en liste over kompatible kameraer, dog er EOS 500D endnu ikke på listen, men vi har testet det sammen, og det virker!

I pakken finder man:
Trådløs udløser med antenne
Trådløs modtager med kabel til kamera
3 batterier, 1 til senderen og 2 til modtageren.
Quickguide

Funktionalitet
Når du har pakket Hama CA-1 Wireless Remote Control Release ud, og smidt batterier i både sender og modtager, er du faktisk klar til at bruge den. Du skal dog lige tilslutte kablet mellem kamera og modtagerenheden, stikket sidder typisk på siden af kamerahuset, gemt bag en lille gummi-låge.

Når kablet er sat i, skal man sørge for at både sender og modtager står på samme kanel, hvilket skiftes ved hjælp af små knapper på enhederne. Der er hele 16 kanaler at vælge imellem, så skulle man ende med at være et sted hvor andre har et tilsvarende produkt, burde det være muligt at finde en kanal der ikke er i brug.

Hama lover en rækkevidde på op til 30meter, og dette holder også i virkeligheden. Indendørs er mure/vægge og andre elektroniske apparater ingen hindre, hvilket betyder at jeg kunne stå på WC’et og udløse kameraet i stuen, uden problemer. Dette er måske ikke specielt anvendeligt, men det giver et godt indtryk af at der er tale om forholdsvis kraftig sender og modtager.

Selve udløseren/senderen er udformet som en lille fjernbetjening, og udstyret med en antenne der kan trækkes ud hvis man er ude på en vis distance. Der er kun én knap derpå, nemlig udløseren. Når den holdes halvt nede fokuseres der (Grønt lys) og trykker man knappen helt ned udløser man (Rødt lys). Selve enheden er udført i forholdsvis tynd sort plast, og her ville jeg godt have betalt 50,- ekstra for en lidt mere eksklusiv udførsel.

Modtageren er en smule tykkere end senderen, og er udstyret med 2 batterier. Her er også kun én knap, nemlig en on/off knap, og så naturligvis de små knapper til justering af kanal. Også denne er udført i kedelig sort plast, og selvom den virker lidt mere solid end senderen, så kunne jeg også godt have tænkt mig en lidt mere lækker finish på denne.

En ting der undrer mig er at modtageren ikke er lavet således at den kan sidde i blitzskoen, da Hähnel har lavet et tilsvarende produkt med denne mulighed. Hama CA-1 Wireless Remote Control Release giver ingen mulighed for montering, kun den mulighed at modtageren kan hænge i kablet fra kamerahuset. Dette kunne godt have været lavet lidt smartere.

Specifiaktioner
Fra Hama.de
– Wireless remote control release (4channel 433 MHz) for Canon DSLR cameras with RS-60 E3 connection
– With serial release and time exposure (bulb)
– Range: up to 30 metres (also through the wall)
– Very easy installation of the receiver via the remote input
– Two-stage release button (autofocus, release), for time exposure the release has to be pressed for 3
seconds
– E.g. suitable for:
– Canon EOS 1000D/450D/400D/350D/300D/EOS 30/EOS 33/EOS 50/300/500
– Pentax K20/K10D/D/D5/MZ6
– Samsung GX20/10
– Model: Remote Release

Konklusion
Hama CA-1 Wireless Remote Control Release er et produkt hvor pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen. Kvaliteten af både sender og modtager er ikke helt i top, men til gengæld så er der intet at udsætte på funktionaliten, samtidigt med at rækkevidden er rigtig god.

Der er ingen tvivl om at du kan finde en trådløs udløser i en højere kvalitet, men til prisen er der ikke mange alternativer. Er det et produkt man kun vil bruge engang imellem, så er det svært ikke at anbefale Hama CA-1 Wireless Remote Control Release, da den fungere upåklageligt og fås til en rimelig pris.

+
Rækkevidde
Nem betjening
Pris


Manglende montering til modtager
Finishen

Karakter
80 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 449,-
Set til 399,-

befro_logo_200px

Skrevet af
Noel Christensen

Udlånt af
Hama Danmark

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

4 comments

 1. Hej Noel,

  Jeg overvejer at købe denne udløser. Ved du om den vil passe til Canon EOS 600/650D?

  Hilsen Kevin

 2. Hej Kevin,

  Yep – den skulle passe jf. Hama’s website:
  http://www.hama.de/portal/action*2851/articleId*168313

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox