Anmeldelse: Hama Alpenpod

00004103abb

Vi har tidligere kigget på bl.a. tasker, hukommelseskort og andet tilbehør fra tyske Hama, men de producere også kamerastativer, og har rent faktisk et ret stort sortiment af stativer, både monopods, tripods og en masse alternative og anderledes stativer.

Hama Aplenpod er et af de nyeste kamerastativer fra Hama, og udover at være et étbens stativ til kompaktkameraer, er det også en vandrestok, med indbygget kompas og håndledsrem.

Lad os finde ud af om dette ”multistativ” er de cirka 250,- værd som Hama har angivet som vejledende pris.

00004103awd7

Hvad er der i kassen?
Hama Alpenpod leveres i en flot æske der sagtens kunne ligge under juletræet, og i kassen finder man, foruden Hama Alpenpod, en såkaldt ”snowdisc” som kan monteres i bunden af stativet, for bedre greb i sne.

00004103awd4 00004103awd5

Funktionalitet
Som de fleste andre monopods eller étbenstativer så er Hama Alpenpod ret simpelt opbygget. Selve stativet er i opdelt i 3 sektioner, der kan justeres uafhængigt af hinanden, dette giver en max højde på 141 cm.

Øverst på Hama Alpenpod har vi som standard monteret et lille kompas, dette kan skrues af, og et almindeligt gevind til digitalkamera kommer til syne. Det er dog primært beregnet til kompaktkameraer, og ikke store spejlreflekskameraer. Jeg har prøvet med forskellige lommekameraer, og de sidder alle solidt – og som en fed feature kan hoved vippes, så man kan tage vertikale billeder.

Lidt længere nede finder med et håndtag når den bruges som vandrestav, samt et polstret greb. I bunden er der som udgangspunkt et fladt stykke gummi, men denne kan pilles af – og indenunder har man en ”spike” i stedet, der giver et bedre greb hvis man er kommet ud i mere udfordrende terræn.

Selve låsemekanismen, og den overordnede kvalitet af både greb og selve stativet, bærer desværre præg af at det er et ”multifunktionsprodukt”, hvor man har samlet flere funktioner i ét produkt, men stadig bevaret en forholdsvis lav pris. Kvaliteten er derfor ikke på højde med tilsvarende stativer fra eksempelvis Velbon eller Manfrotto, men her er priserne også tilsvarende højere. Så kigger man på både pris og kvalitet, i forhold til markedet, så klarer Hama Alpenpod sig ganske fint.

I praksis er Hama Alpenpod et rigtig fint produkt, og den indbyggede ”støddæmper” er med til at gøre Hama Alpenpod behagelig at gå med. Som kamerastativ er den overordnede idé også rigtig fin – men jeg har svært ved at se hvordan man skal kombinere de 2 funktioner, altså vandrestav og kamerastativ, på samme tid. Vælger man én af funktionerne af gangen klarer Hama Alpenpod sig meget fint, og som altid er et ekstra ben ikke at kimse af når man fotografere, da det giver en langt bedre støtte.

00004103det2 00004103det6

Specifikationer
– Walking stick with monopod, compass and wrist strap
– 2D monopod head
– Three-part monopod leg with round profile (2x extendable)
– Detachable pod socket cover with integrated compass
– Anti-shock cushioning for comfortable walking
– Increases the range of movement for shooting (e.g. at concerts from the back row or over obstacles, for self-portraits and subjects that are difficult to reach)
– Anatomic grip (suitable for left and right-handed users)
– With built-in spike and plug-on rubber top
– Incl. snow disc
– Min./max. height: 67/141 cm
– Weight: 360 g
– Profile thickness: 18 mm
– Colour: black
– Material: rubber, plastic, aluminium

Konklusion
Hama Alpenpod er et ret sjovt produkt, og passer godt til manden der har alt, og som samtidigt godt kan lide ”outdoor” livet. Set i forhold til den vejledende pris på ca. 250,-, så får man meget for pengene; vandrestav, kamerastativ og kompas og den generelle kvalitet er godkendt når man skæver til den beskedne pris.

Så hvis man ønsker et ”multifunktions” produkt til vandreturene med kameraet, så er Hama Alpenpod pt. det eneste bud på markedet.

+
Funktionalitet
Pris


Kvalitet

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 250,-
Set til 199,-

Forhandler
befro_logo_200px

Skrevet af
Noel Christensen

Udlånt af
Hama Danmark

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

2 comments

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox