Anmeldelse: Hama 8″ Digital Photo Frame, black

00090914abb

Julen er  nu lige om hjørnet, og dette er uden sammenligning den tid på året hvor der sælges flest digitale billedrammer, og med god grund, da det er en oplagt gaveidé.

Vi har tidligere anmeldt Transcend PF730 7” Digital Photo Frame, som kostede omkring 650,- hvor denne model fra Hama har en vejledende udsalgspris på omkring 599,-

Som navnet antyder, så er der tale om en 8” digital billedramme, opløsningen er 800×600, der medfølger fjernbetjening og der er support for SDHC kort. Alt i alt lyder det jo meget fint, men lad os kigge på om billedkvaliteten også er i orden…

00090914awd2

Hvad er der i kassen?
Hama har, i den tid jeg har beskæftiget mig med Deres produkter, altid leveret deres varer i en emballage der var både præsenterede produktet godt, og samtidig giver en god beskyttelse under transporten. Det samme er tilfældet med Hama 8″ Digital Photo Frame der leveres i en flot æske der foruden selve billedrammen indeholder en 220 volt strømforsyning, en fjernbetjening og en manual.

00090914awd

Første indtryk
Designet af Hama 8″ Digital Photo Frame er rimelig traditionelt, med en forholdsvis bred ramme i blank sort plast, der er designet således at det ligner glas. Designet er yderst pænt på forsiden, det er dog lidt en anden sag når man vender Hama 8″ Digital Photo Frame om. Bagsiden er udført i en, efter min mening, tarvelig plast og lever slet ikke op til forsiden. På bagsiden finder man SD/SDHC/MMC/MS/MS/XD kortlæseren, et mini USB stik der gør af den kan bruges som kortlæser, knapper til betjening og tilslutning til strøm. På bagsiden er naturligvis også gjort klar til vægmontering og en lille fod gør det muligt at stille billedrammen på et bord eller lignende.

Knapperne til betjening sidder på toppen af Hama 8″ Digital Photo Frame, og de er desværre lavet i samme plast som bagsiden, som ikke helt står mål med den kvalitet kan får indtrykket af. De virker dog fint, og reagere som de skal.

Den medfølgende fjernbetjening virker derimod lidt mere gennemtænkt, og indeholder knapper til at styre alle de vigtigste funktioner, og rækkevidden er også ganske udmærket. På fjernbetjeningen er det også muligt at ændre indstillingerne for slideshows, zoome og et par andre ting.

00090914det

Funktionalitet
Det er desværre ret tydeligt at Hama 8″ Digital Photo Frame er en af Hama’s mindste, og dermed mest skrabede modeller. På bagsiden kan man se at flere stik og knapper er blændet af, og fjernbetjeningen har knapper til kontrol af volumen – trods at den ikke kan afspille lyd. Det er lidt ærgerligt at Hama har valgt at lave den sådan, for man føler at man ”mangler” funktioner, selvom man aldrig er blevet lovet disse.

Sidst vi kiggede på en digital billedramme, var det Transcend PF730 7” Digital Photo Frame vi havde på testbænken. Den kunne både vise billeder, og samtidigt afspille musik og film, enten fra kortlæser eller fra den indbyggede hukommelse. Her skuffer Hama 8″ Digital Photo Frame desværre også, for den har ganske enkelt ingen ekstra funktioner, den kan vise JPEG billeder, og ikke noget andet. Som en positiv ting har Hama 8″ Digital Photo Frame som en af de eneste producenter dog en dansk setup menu, selvom det nok er sjældent at man benytter denne.

Nu har jeg været rimelig hård overfor Hama 8″ Digital Photo Frame, og det bør derfor nævnes at billedkvaliteten er rigtig fin. Jeg har testet med forskellige motiver, både natur, portrætter, landskab og meget mere, og generelt er der gode farver, flotte nuancer og så er betragtningsvinklen også udmærket, uden at være fantastisk. Ydermere er den meget simpel at betjene, hvilket nok skyldes at der kun er én funktion og ikke et hav af features man skal kæmpe sig igennem.

00090914det3

Specifikationer
– Resolution: 800 x 600 pixels
– Contrast: 400:1
– USB 2.0 (high speed)
– Dimensions: 25 x 3 x 20.5 cm
– Weight: 663 g (net)
– Screen Dimensions: 8″
– Line: Basic
– Ilummination: 200 cd/m²

Konklusion
Jeg er desværre ikke specielt imponeret over Hama 8″ Digital Photo Frame. Bagsidens plast er af skuffende kvalitet, og det faktum at der ikke er nogle ekstra funktioner, udover at vise billeder, trækker ned i den samlede kvalitet, da dette efterhånden er standard på markedet.

Billedkvaliteten er i orden, og opløsningen på 800×600 er fornuftig for en digital billedramme af denne størrelse, desværre er der bare så mange konkurrerende produkter på markedet der giver lidt mere for pengene, eksempelvis Transcend PF730 7” Digital Photo Frame som er anmeldt tidligere her på MyDigitalPhotos.dk, hvis man kan nøjes med 1” mindre skærm.

Min konklusion er derfor at der er andre produkter på markedet hvor man får mere for pengene, end det er tilfældet med Hama 8″ Digital Photo Frame.

+
Flot design


Kvalitet (Bagsiden)
Manglende funktioner
Pris

Karakter
65 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 599,-
Nærmeste forhandler oplyses af Hama Danmark på tlf. 4717 3666

Forhandler
befro_logo_200px

Udlånt af
Hama Danmark

Skrevet af
Noel Christensen

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

2 comments

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox