Anmeldelse: Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote

Irske Hähnel har netop lanceret et helt nyt produkt i Deres sortiment af kameraudstyr, og vi har været så heldige at modtage et test-eksemplar før det er ude i de danske butikker.

Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote er navnet, og der er tale om en trådløs fjernudløser med timerfunktion og en rækkevidde på op til 100 meter!

Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote bliver storebror til Hähnel Pro Remote Control, som allerede er på markedet. I forhold til Hähnel Pro Remote Control er der bl.a. kommet en ny og mere indbydende emballage, men vigtigst af alt er rækkevidden forbedret da den kører på 2,4GHz i stedet for 433Mhz båndet. Ydermere er både udløser og modtager udstyret med et lille display. Den fås i 4 udgaver, til henholdsvis Canon, Nikon, Sony og Olympus kameraer.

Men lad os finde ud af hvad Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote ellers har at byde på.

 

Hvad er der i kassen?
Som jeg kort nævnte, så kommer Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote i en ny emballage, som er ganske indbydende i et sort og rødt design. Både udløser og modtager er placeret synligt, så man kan se produktet uden at skulle åbne emballagen. På forsiden er de vigtigste specifikationer listet, sammen med de kameraer der pt. er understøttede.

I æsken finder man:
Udløser
Modtager
2 kabler
CR2 batteri til udløseren
Lille quick-guide

Her er alt hvad man skal bruge, og den lille quickguide er rar at have ved hånden, da den har et par features som andre trådløse udløsere ikke tilbyder.

Design og funktionalitet
Jeg har selv haft den mindre model, der går under navnet ”Hähnel Pro Remote Control” og der er absolut intet at udsætte på funktionaliteten, dog er designet ikke særlig nutidigt, ligesom de fleste andre trådløse udløsere på markedet. Det faktum vil Hähnel tilsyneladende have lavet om på, for Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote ser faktisk ret godt ud!

Selve udløseren er en aflang sag, med en lille display i miden, en udløser knap og en diode i venstre side. Højre side består af et 4-vejs joypad, en play knap til programmer og en knap til at aktivere baggrundsbelysningen i displayet.

En rigtig smart feature er at de medfølgende kabler, der normalt bruges mellem modtager og kamera, kan sætte direkte mellem udløser og kameraet – så den også kan bruges som almindelig kablet fjernudløser. Denne funktion er jeg ikke stødt på før.

Modtageren er også ret genial, for Hähnel har lige tænkt lidt længere end de fleste andre producenter, da modtageren kan monteres i blitzskoen, så den ikke hænger og ”dingler” ned af siden på kameraet. Kunne man have brug for blitzskoen i forbindelse med en ekstern blitz, så kan man naturligvis også bare lade modtageren hænge ned af siden.

Modtageren benytter i CR2 batteri, der medfølger, og er udstyret med 2 knapper samt et lille display, de 2 knapper bruges til at tænde, skifte kanal og tænde baggrundsbelysningen i displayet.

Selve udførslen af både udløser og modtager er flot, de er begge holdt i en kombination af piano-blank sort, samt en mat sort underside. Det ser rigtig pæn ud, og det er rart at se en ”lækker” fjernudløser, for det er altså ikke hver dag man støder ind i en sådan.

Som tidligere nævnt, så har Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote en del funktioner, først og fremmest kan den bruges som trådløs udløser, som kablet udløser og sidst men ikke mindst kan den bruges som ”timet” udløser.

De 2 første funktioner er de fleste nok bekendt med, og de er egentlig også ret simple, da de blot giver mulighed for at udløser kameraet på afstand. Der kan være mange årsager til at man ønsker at udløse på afstand, det kan bl.a. være ved selvportrætter eller familie-billeder hvor man for en gangs skyld selv ønsker at være med på billederne. Andre oplagte situationer er fotografering af sky eller vilde dyr i naturen, som er svære at komme tæt på rent fysisk. De flygter hvis de ser et menneske, mens et stillestående kamera ikke er en trussel. Studiefotografering, og fotografering med lang lukketid er også helt oplagte situationer hvor en trådløs fjernudløser kan være meget anvendelig.

Men lad os komme tilbage til det der gør Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote ret unik, nemlig ”timer” funktionen. Denne funktion gør det muligt at programmere udløseren, i intervaller af sekunder, minutter eller timer, mellem hvert billede. I praksis vil det sige at du kan sætte den op til at tage et billede hvert 10. minut. Det lyder måske lidt skørt, men har du set naturprogrammer på bl.a. Discovery, så viser de ofte klip med skiftende vejr, landskaber ol., og med Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote kan du lave det selv. En oplagt ting kunne være at sætte det til at ”optage” timerne ved solopgang, og måske også solnedgangen der normalt er meget smukt.

Funktionen kan naturligvis også bruges ved fotografering af bl.a. blomster der langsomt springer ud, græs der gror og actionbilleder – det er kun fantasien der sætter grænser.

Kompatible kameraer
EOS 1000D / 500D / 450D / 400D / 350D / 300D / 50D / 40D / 30D / 20D / 10D / 7D / 5D / 5D Mark II / 1D / 1Ds Mark III/IV
PowerShot G10 / G11
Pentax K7 / K10 / K20 / K100 / K200
Samsung GX10 / GX2Z

Konklusion
Vi kender desværre ikke den eksakte pris på Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote endnu, men eftersom den lanceres som en storebror til Hähnel Pro Remote Control der koster omkring 400-500 kr. vil et forsigtigt gæt være omkring 700-800 kr.

Hvis vi rammer denne pris, så tror jeg umiddelbart godt jeg tør kåre Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote et sikkert køb, da jeg endnu ikke er stødt på et produkt i samme kvalitet og finish, med samme fede features og så til en forholdsvis lav pris.

Selvom man måske kun har brug for en kablet, eller trådløs udløser, bør man overveje om Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote ikke er det rigtige valg, for hvorfor købe 3 produkter, når man kan nøjes med ét hvor det hele virker?

Køb derfor roligt Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote, der får mine bedste anbefalinger.

Karakter
95 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: Ikke oplyst
Set til: 599,-

Klik her for finde den bedste pris på Hähnel Giga T Pro 2.4GHz Wireless Timer Remote

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Westheimer A/S

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

4 comments

 1. Hejsa
  Kender du rækkeviden på den ?
  På forhånd tak

 2. Hej Ingolf,

  Hähnel oplyser op til 100m. 🙂

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox