Anmeldelse: Duracell DayLight Tough

Hmm… tænker du måske – en test af en lommelygte? Den er god nok, vi har modtaget en spritny lommelygte fra Duracell ved navn DayliteTough.

Daylite serien blevet lanceret i slutningen af december 2010, og en lommelygte er vel efterhånden også en gadget, og er du interesseret i fotografering, færdes du med stor sandsynlighed også ofte udendørs, og her er en god lommelygte næsten uundværlig.

Daylite-serien består af i alt 8 modeller, så der er både de helt små til håndtasken, og de mere voksne modeller i Tough familien til store drenge som mig selv.

Daylite Tough er den største model i Daylite-serien, og den benytter 4x AA batterier og er naturligvis en LED som alle andre i Daylite serien. Duracell betegner selv Daylite Tough som den perfekte lygte til håndværkeren eller friluftsmennesket.

Hvad er der i kassen?
Duracell DayLight Tough leveres i en blisterpakke, og det er meget tydeligt at der er tale om en retail-emballage, altså en emballage der skal fange i butikken, da hele forsiden er af plast, så man nemt kan se varen, og derudover er der masser af features og specifikationer på både for og bagsiden.

I emballagen er selve lommelygten, og naturligvis 4x AA batterier, som Duracell DayLight Tough benytter. Havde det ikke været Duracell, så havde der nok ikke været batterier vedlagt fra starten. Det er en fin bonus, for så kan man komme i gang med det samme.

Design og funktionalitet
Duracell DayLight Tough er en forholdsvis stor lommelygte, eller dvs. det man for 10-15 år tilbage kaldte en almindelig lommelygte. I dag med alle de små ”nøgleringslygter” og lignende, er Duracell DayLight Tough lidt større end gennemsnittet, men stadig en del mindre end min Maglite – se sammenligning nedenfor.

Maglite, Duracell DayLight Tough og en no-name LED lygte fra Kina.

Duracell DayLight Tough er betrukket med blød plastik, som giver et super greb omkring lygten, i bunden er fastgjort et lille øje, hvor man kan fæste lygten til en snor eller lignende. Den øverste del, hvor selve LED’en sidder, er den desværre kun i hård plast, en gang gummi her kunne gøre underværker hvis man tabte lygten på jorden.

Der er kun én knap på Duracell DayLight Tough, nemlig on/off knappen, som sidder logisk placeret på den øverste del af lygten.

Farvemæssigt er Duracell DayLight Tough rimelig kedelig, i en kombination af sort og grå, med en enkelt gul/orange effekt omkring on/off knappen – men okay, det er en lommelygte og bruges den i naturen ønsker man ikke en der er for ”flashy”.

Der er sket rigtig meget på markedet for lommelygter de seneste år, og især fra Kina bliver der skudt ufattelig mange kraftige LED lygter på markedet, til næsten ingen penge – og det sætter naturligvis et vis pres på markedet.

Duracell DayLight Tough er opbygget omkring en LED teknologi som Duracell kalder ”TrueBeam”. Dette skulle give et mere stærkt og hvidere lys i forhold til tidligere modeller. Hvor mange lygter er med flere linser og reflektorer, benytter Duracell DayLight Tough kun én linse og reflektor til at udsende al lyset, hvilket skulle resultere i en lydkegle uden sorte pletter.

Jeg har testet Duracell DayLight Tough imod min gode gamle MagLite der er før LED’ens tid, den har en ret diffus lyskegle og en mørk plet i midten, som de fleste andre traditionelle lygter, og jeg har også brugt min UltraFire 20W LED lygte, som set i lyset af sin størrelse giver et meget kraftigt lys – men det er ikke nødvendigvis en god ting.

Sammenligner jeg de 3 lygter, så er Duracell DayLight Tough uden tvivl den lygte der giver det mest jævne lys, uden de sorte pletter som vi alle gerne vil undgå. Magliten har en sort plet i midten, og min UltraFire har et meget koncentreret lys i midten, og så fader det ud. Duracell DayLight Tough har et mindre kraftig lys end UltraFire’en, men til gengæld er det jævnt, og det er faktisk det jeg går mest op i når vi snakker om en all-round lommelygte.

Konklusion
Nu er jeg ikke ekspert på markedet for lommelygter, men jeg har efterhånden prøvet nogle forskellige lygter, for netop at undgå et meget koncentreret lys, for jeg har brug for en lygte med et jævnt lys, uden sorte pletter, som kan bruges både i hjemmet, i bilen og på vildmarksturen.  En sådan lygte er Duracell DayLight Tough, en rigtig god all-round lygte med et meget jævnt lys. Er du på udkig efter en lygte med et meget kraftigt lys, eller en du kan tabe for 10 meter højde, så er det nok ikke Duracell DayLight Tough du skal vælge, men til førnævnte brug er Duracell DayLight Tough helt perfekt.

Prisen på omkring 150,-, skønnet ud fra prisen på Amazon, er også meget fornuftig i forhold til hvad du får for pengene.

+
Jævnt lys


En gang gummi omkring lampen havde fuldendt det ”tough” design

Karakter
★★★★½
85 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?

Find den bedste pris på Duracell DayLight Tough

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Duracell

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox