Anmeldelse: AMOD AGL3080 GPS Data Logger/Photo Tracker

amod_product_01 

Det er ikke længe siden vi sidst havde fat i en GPS Data Logger / Photo Tracker enhed, sidst var det Hama’s GT-100 GPS Travel Logger og denne gang er turen kommet til AMOD AGL3080 GPS Data Logger.

AMOD vil formentlig være et ukendt navn for de fleste, og med god grund, da firmaet pt. ikke er repræsenteret i Danmark. Der er tale om en virksomhed beliggende i Taiwan, som selv producere bl.a. GPS enheder.

AMOD AGL3080 GPS Data Logger er deres første GPS Data Logger / Photo Tracker produkt, og det er derfor spændende at se om det er lykkedes for dem i første forsøg. Finishen fejler i hvert fald intet, den er udført i flot sort højglas plast, og virker ganske solid. Der er kun 2 knapper, og 3 diskrete LED lamper der pryder AMOD AGL3080 GPS Data Logger.

Hvordan virker det?
AMOD AGL3080 GPS Data Logger er, som tidligere nævnt, en GPS Data Logger / Photo Tracker, på dansk kan det bedst beskrives som en GPS enhed der “gemmer” din position, og efterfølgende kan sammenkæde positionsangivelserne med EXIF dataen i billederne du har taget. EXIF daterne indeholder bl.a. et tidsstempel, og det er dette enden bruger for at sammenkæde billederne, og de GPS koordinator der er gemt på enheden.

Eksempel:
Du skal på fototur i en længere periode, og medbringer AMOD AGL3080 GPS Data Logger som du tænder hver gang du er ude at fotografere. Når du kommer hjem overfører du alle billederne til din PC, tilkobler AMOD AGL3080 GPS Data Logger og softwaren sørger for at sammenkæde billederne og GPS koordinaterne der er gemt på AMOD AGL3080 GPS Data Logger’s interne hukommelse. Herefter kan du via den medfølgende software se nøjagtigt hvor alle billederne er taget ex. via Google Maps.

Hvad er der i kassen?
AMOD AGL3080 GPS Data Logger leveres i en nydelig emballage hvor der på forsiden er et billede af enheden, og på bagsiden finder du alle specifikationerne – meget teknisk, og ikke så forbrugervenligt.

I kassen finder man:
– AMOD AGL3080 GPS Data Logger
– Bærerem
– CD med manualer og software
– USB Kabel

Det er værd at bemærke at enheden bruger 3x AAA batterier, som ikke medfølger.

amod_boxshot01

amod_boxshot02

Installation
Det første der skal installeres, før man gør noget andet, er AmodGPSTracker, som ligger på den medfølgende CD. Dette er et mindre program, og installationen tager derfor kun få minutter.

På den medfølgende CD ligger ydermere en Quick Start Guide, samt en mere omfattende manual der forklarer alle enhedens funktioner, ned i mindste detalje. Det skinner dog lidt igennem at der ikke har været Nordiske marketingsfolk med inde over, men manualen er fin og letforståelig.

Funktionalitet
Enheden er ganske simpel opbygget, der er 3 LED lamper på fronten, der indikere følgende: hukommelse fuld, GPS signal og batteriniveau, mere er der faktisk heller ikke behov for. Ydermere findes der 2 knapper, en On/Off knap, samt en “mark” knap. Mark-knappen kan bruges hvis man ønsker at indsætte en markering i GPS loggen, det kunne være et punkt med en forrygende udsigt eller lignende.

AMOD AGL3080 GPS Data Logger tændes ved at holde on/off knappen nede, indtil de 3 LED lamper lyser samtidigt, det indikere at enheden er klar til brug. Der går normalt få minutter inden GPS signalet er fanget, ligesom det er tilfældet med GPS enheder man bruger i bilen. Det kan derfor anbefales at enheden tændes et par minutter førend man ankommer til destinationen.

AMOD AGL3080 GPS Data Logger skal være tændt under hele foto-turen, men det er naturligvis også muligt at slukke enheden undervejs, såfremt man skulle ønske det, det kunne være praktisk hvis man holder en længere pause, da enheden således ikke fyldes med GPS data som ikke skal bruges efterfølgende.

Efter brug skal enheden blot slukkes, og dine billeder overføres til din PC elle MAC. Efter billederne er overført, og lagret på computeren, kan du tilslutte AMOD AGL3080 GPS Data Logger via det medfølgende USB kabel, og starte AmodGPSTracker applikationen.

Nu er man klar til at flette loggen fra GPS enheden, og de billedfiler der er taget undervejs.

Første del består i at importere de billedfiler der blev overført tidligere, til AmodGPSTracker applikationen, dette sker ved at klikke på “Import Photos”. Herefter navigeres til den mappe hvor filerne er lokaliseret, og der markeres de billeder du ønsker at bruge.

 amod_screen_01

Næste skridt er at importere GPS loggen, dette sker ved at klikke på “Import GPS log”. Her virker det måske lidt ulogisk at man skal gå  til Denne Computer / Computer og finde AMOD AGL3080 GPS Data Logger der ligger som et HDD/DVD drev. Her finder du Log filen i txt format, og vælger denne. Forklaringen på at enheden ligger som et drev, er at den også kan bruges som USB Flash drev, dog gør den begrænsede hukommelse på 128MB ikke drevet særlig anvendeligt i den sammenhæng.

 amod_screen_02

Nu er alle loggens data flettet sammen med tidsstemplerne i billedfilerne (EXIF) og du får en liste med GPS loggens data, og billedfilerne. Som det kan ses af nedenstående screenshot, så er der ikke fundet GPS tag på de første 3 billederne, og det sidste billede, dette skyldes at der ikke har været tilstrækkelig dækning da disse billeder er taget, og kan forklares ved at enheden endnu ikke har fanget signal da de første 3 billeder er taget, da de er taget få min efter at enheden blev tændt første gang.

 amod_screen_03-1024x768

Nu kan du markere et billede, og klikke på “Display Photos on Google Maps”, for at se nøjagtigt hvor billedet er taget. Under billedet får du også de præcise koordinater, og øverst en nøjagtig angivelse af tidspunktet.

 amod_screen_04-1024x768

Der er naturligvis også mulighed for at markere flere billeder, og få vist disse på Google Maps, med mulighed for at klikke på markeringerne for at se det enkelte billede. På denne måde får du mulighed for at se din rute på en overskuelig måde.

amod_screen_05-1024x768

Udover mulighederne i den medfølgende software, findes der mange 3. Parts programmer som tilbyder endnu mere avancerede muligheder, men da disse ikke er en del af salgspakken vil jeg ikke komme nærmere ind på disse muligheder.

Det der adskiller AMOD AGL3080 GPS Data Logger fra mange af de konkurrerende produkter, er hukommelsen. AMOD AGL3080 GPS Data Logger kan lagre op til 1040000 punkter, til sammenligning kan Hama GT-100 GPS Travel Logger kun rumme 64000 punkter, der er altså tale om en enorm kapacitet – som skulle give mulighed for at logge GPS data i helt op til 2800 timer – før enheden har brug for at blive tømt. Ydermere gemmer AMOD AGL3080 GPS Data Logger også højde og breddegrader for hvert enkelt punkt i loggen.

Specifikationer
Chipset: SiRF Star III high performance low power GPS receiver IC
Frequency: L1 1,575.42 MHz
Channels: 20 parallel tracking channels
GPS Tracking Sensitivity: – 158 dBm
Protoco: NMEA 0183 GGA, GSA, GSV, RMC
WAAS/EGNOS Support: Data Log
Maximum log points: 1,040,000 (RMC), approximate 2,800 logging hours
Logging mode:6 logging mode, can be set in device setting mode

LED Indicators
Power On/Off: Amber
GPS Fix: Green
Memory Full: Red

Storage Capacity: 128 Mbytes (1 Gbit NAND flash memory)
Interface: USB 2.0 full speed
Battery: 3 AAA standard size batteries
Operating Time: > 15 hours continuous operation (3 AAA 900 mAh rechargeable battery @ 25oC)
Operating Temperature: – 20 ~ 50 oC
Storage Temperature: – 30 ~ 80 oC
Humidity: 95 % non-condensing
Dimension: 90 mm x 45 mm x 23 mm
Weight: ~ 50 g (not including battery)

Konklusion
Det har været en ren fornøjelse at være i selskab med AMOD AGL3080 GPS Data Logger, funktionalitet er helt i top, den indeholde alle de features som mangler på lignende produkter, og den enorme hukommelse gør det muligt at være væk på en længere rejse, uden behov for at tømme enheden, da der kan logges data i helt op til 2800 timer.

Som en ekstra bonus er designet ganske vellykket, selvom den formentlig kommer til at ligge gemt væk i en taske eller lomme under brug.

Den medfølgende software, og dokumentation er ganske vellykket, og først og fremmest enkelt at gå til. Man kunne måske godt ønske sig lidt flere funktioner i den medfølgende softwarepakke, men som nævnt tidligere findes der 3. Parts programmer hvis man har brug for yderligere funktionalitet.

AMOD AGL3080 GPS Data Logger er pt. ikke tilgængeligt i Danmark, men sælges i Holland for 75 EUR, hvilket svarer til ca. 560 DKK. En yderst fair pris, hvis man sammenligner med konkurrerende produkter der ikke byder på nær de samme features.

AMOD AGL3080 GPS Data Logger kan varmt anbefales til foto-entusiasten der ønsker den ultimative GPS Photo Tracker, og som ikke vil nøjes – jeg er i hvert fald endnu ikke stødt på en mere avanceret en af slagsen.

Karakter
90%

Pris & tilgængelighed
Set til 499,-

befro_logo_200px

Skrevet af
Noel Christensen (www.mydigitalphotos.dk)

Sponseret af
AMOD Technology Co., Ltd

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

13 comments

 1. Hej
  Jeg kigger efter en GPS logger til min foto runder i Paris.

  Nu har i testet Hama GT-100 GPS Travel Logger og Denne AMOD. Hvilken en af disse to ville i selv købe hvis i skulle ud at anskaffe en og hvorfor?

  Takker
  mvh
  Anders

 2. Hej Anders,

  AMOD’en – da den har langt større hukommelse, men det kommer lidt an på hvor længe du skal være “væk” fra computeren, er det kun en dag eller to, så kan du sagtens nøjes med Hama’en, men er det noget der ligner en jordomrejse, sp ville AMOD’en være at foretrække 🙂

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Hej
  Tak for svaret. De koster jo næsten det samme, saa tror jeg anskaffer mig denne AMOD.

  Har ogsaa kun læst godt om den.

  Tak
  mvh
  anders

 4. Henrik N. Jensen

  Hej Noel

  Fin lille anmeldelse af AMOD trackeren. Jeg anskaffede selv sådan en for et års tid siden, og den fungerer upåklageligt. Bruger den med oladelige batterier, bare for at spare penge og miljø 🙂

  Jeg syntes dog, at den medfølgende software efterlader en del at ønske. Jeg skyder selv mest RAW-filer, og her er det helt ubrugeligt, da det kun kan synkronisere med jpg/jpeg-filer.

  Jeg fandt istedet programmet GeoSetter. Et gratis program, noget mere avanceret og måske ikke lige til at gå til for alle – men det spiller 100% når man lige får taget på det.

  Bare lidt information til dig, og andre eventuelle brugere. GeoSetter programmet kan iøvrigt også benyttes med andre gps-filer. Har sidenhen selv købt en smartphone som også med lidt apps kan bruges som tracker, og her er GeoSetter helt fint til at synkronisere, hvis man lige husker at gemme i det rigtige filformat. Jeg foretrækker dog stadig at bruge AMOD’en, og ikke tappe batteri på telefonen. Skulle man få gemt i et forkert format, så kan jeg anbefale endnu et gratisprogram Gpsbabel, som retter eventuelle “bøffer”.

  Henrik N. Jensen

 5. Hej Henrik,

  Tak for de super gode tips, og vi er helt enige – den medfølgende software er ikke blandt de bedste, kineserne er ikke altid de bedste til at gøre tingene brugervenlige 🙂

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 6. Jolanta Tørnqvist

  Hej Noel !

  Det er fornøjelsen at være på din side og læse dine svarer på spørgsmål.
  Jeg er en typisk amatør fotograf og mangler viden om forskellige ting ang. digital fotografi.
  Jeg har foto-camera Sony DSC – H9 og ekstra objektiver til (VCL – DH 1774 tele conversion lens x1,7 og en Wide conversion lens), jeg mangler en lens som jeg kan tage bedre macro billeder. Man jag har svært at finde svaret på internettet på spørgsmålet: “Kan jeg køber en ekstra konverter ring til min foto-camera og en lens(til macro), som kan påsættes sammen på min foto-camera ?”.
  Og kære Noel Digitalfoto magasin som kan man købe i kiosker reklamere lige nu en GPS tracker (men oplyser ikke navn på treckeren)som kan hjælpe mig at finde det steder hvor jeg har taget mine billeder, men jeg vide ikke noget om den og kan ikke læse mig til nogle oplysningerne.
  Håber at du kan hjælpe mig med overstående.
  Med venlig hilsen Jolanta

 7. Hej Jolanta,

  Den var værre, jeg kan ikke rigtig se hva der findes, eller har været af tilbehør til dette kamera, tror dog under ingen omstændigheder det kan betale sig at investere i en sådan hvis den findes, da jeg kunne forestille mig den kostede 1000,- eller derover.

  Jeg er desværre ikke klar over hvilken foto tracker de bruger, men mon ikke det er den absolut billigste der har kunnet fremskaffes hvis de giver den med gratis til abb.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 8. Hej Noel

  Da jeg med stor interesse har læst om denne GPS tracker, og syntes det kan være spændende at have en, men jeg er i tvivl om hvordan den virker, hvordan komonikerer kameraet(Canon 500D)med GPS trackeren,den skal jo vide hvornår der er taget et billed

  Med venlig hilsen
  Kurt Larsen

 9. Hej Kurt,

  Den “logger” din GPS position hele tiden og efterfølgende sammenholder den dette med tidsstemplet i EXIF data’en på billedet (Det er egentlig bare det softwaren gør) for at bestemme hvor du præcist befandt dig da billedet blev taget. Det er derfor vigtigt at uret i kameraet er sat korrekt 🙂

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 10. Bare får at være helt sikker.
  Jeg bruger Photoshop Elements og ville gerne kunne bruge den indbyggede funktion her til at få vist hvor billederne er taget.
  Det er vel ikke billedfilernes exif data der opdateres og så kan Elements vel ikke bruges?

  Med venlig hilsen

  Brian Janvit

 11. Hej Brian,

  Nej, GPS’en logger koordinator hele tiden og efterfølgende sammenkæder man tidsstempel med tidsstempel fra GPS (Som også indeholder koordinator)

  Der lagres/ændres INTET i billedfilerne, så der er ingen kommunikation mellem kamera og GPS.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 12. Hej
  Jeg har en Jobo PhotoGPS som jeg før har været glad for, men da jeg bruger Mac og har opdateret til OSX 10,8 som softwaren ikke opdateret til kan jeg ikke bruge den mere.
  Er der mogen der ved om AMOD AGL3080 kan bruges på OSX 10,8 og hvor den kan købes?

  mange hilsner
  Ole

 13. Hej Ole,

  Puha, den er værre. Det er ved at være noget tid siden vi anmeldte denne fra AMOD og jeg tør ikke sige om der stadig udvikles drivere .

  Prøv evt. Befro.dk, måske de stadig kan skaffe den?
  http://www.befro.dk/shop/amod-agl3080-gps-7380p.html

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox