Adobe Photoshop Touch

For kort tid siden blev Adobe’s nyeste Photoshop lanceret, kaldet Photoshop Touch.

Adobe Photoshop Touch er udviklet til iPad 2 og har du en iPad 1 er du derfor lidt udenfor.

Tabletten har på kort tid vundet stor indpas både i hjemmene og på arbejdspladsen og Adobe har da også tidligere haft en meget begrænset Photoshop til iOS enheder, men denne har er de gået “all-in” og giver dig en Photoshop der kan alt det grundlæggende – bare tilpasset brug og betjening på en tablet.

Lad os se hvad du får for de 59,- som Adobe Photoshop Touch koster på AppStore.

Installation
Adobe Photoshop Touch hentes på AppStore, så alt omkring installation og konfiguration er klaret for dig – du skal bare trykke på “hent”.

Funktionalitet
Ved opstart af Adobe Photoshop Touch får du en enkel startskærm frem, hvor du har mulighed for, grundlæggende, at begynde et helt nyt projekt, eller benytte dig af nogle af de mange tutorials der ligger installeret fra start. Du kan naturligvis også åbne eventuelle gemte projekter, billeder og andet.

Adobe Photoshop Touch understøtter også Adobe Creative Cloud som gemmer dit arbejde i “skyen”, dette sættes op ved at trykke på tandhjulet øverste i hjørnet.

Vælger man en af de mange tutorials, får man mulighed for at lave en lang række standard-opgaver, nemt og enkelt. Eksempelvis udskifte farver, indsætte en tatovering, indsætte tekst, lave forskellige filtre/effekter ol., se nedenfor for et par eksempler.

Vi prøver at tage “Replace colors”, da det bør være en opgave der er rimelig enkelt og ligetil. Du får et skilt at øve dig på, og bagefter er det så meningen du skal kunne udføre det på dine egne billeder. Undervejs bliver du hele tiden guidet og fortalt hvilket værktøj du skal bruge og hvilke knapper der skal trykkes på, brugervenligt, nemt og enkelt!

Selve interfacet, eller brugerflade i Adobe Photoshop Touch er utrolig enkel og overskuelig. Du har nem adgang til værktøjerne i venstre side og filtre ol. øverst i barren der går horisontalt.

Nederst i venstre side er der frem/tilbage knapper hvis du har lavet en fejl undervejs og nederst i højre side er dine lag tilgængelige.

Du har naturligvis ikke helt de samme muligheder som på en “fuld” Photoshop på computeren, men du kan klare rigtig mange af de mest almindelige opgaver, som eksempelvis at beskære, rette farver, indsætte filtre/effekter, indsætte tekst og meget andet. Du arbejder med lagene som du kender det fra den “almindelige” Photoshop, så på den måde er du ikke begrænset af denne udgave.

Samlet set er Adobe Photoshop Touch rigtig nemt at gå til og du kan udføre en lang række standard opgaver på farten, eller hvor som helst/når som helst Dette giver god mening af 2 årsager, først og fremmest fordi en del efterhånden bruger deres tablet som den primære “computer” og dernæst fordi mange fotografer idag har en iPad med i tasken for at kunne tjekke billedkvaliteten på stedet, uden at skulle slæbe en computer med. Med Adobe Photoshop Touch og en iPad 2 har du pludselig mulighed for at lave billedbehandling på farten, nemt, enkelt og hurtigt.

Konklusion
Adobe Photoshop Touch er en “must have” applikation for alle der bruger deres iPad til billeder, uanset om det er opbevaring eller visning – for med Adobe Photoshop Touch kan du nemt og hurtigt rette eventuelle småfejl, optimere og redigerer som det passer en.

Kender du Photoshop fra din PC eller Mac, vil du hurtigt føle dig hjemme og er du helt ny i Photoshop verdenen, så kan du hurtigt få føling med de grundlæggende principper ved at øve dig på nogle af de tutorials der ligger klar.

De 59,- som Adobe Photoshop Touch koster, er virkelig godt givet ud, uanset om du har tænkt dig at bruge Adobe Photoshop Touch privat eller i mere professionel øjemed – så eneste råd herfra er at få den hentet hurtigt muligt hvis du har en iPad 2 eller nyere.

Karakter
★★★★★
95%

Pris og tilgængelighed
Pris på App Store: 59,-

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Adobe

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox