Adobe lancerer Photoshop CS6 og Photoshop CS6 Extended

Kongen af fotoredigering er blevet endnu bedre. Den nye Photoshop CS6 Extended samler det bedste inden for redigering og grafiske designmuligheder fra Photoshop CS6 og kombinerer det med avancerede 3D-designværktøjer, billed- og videoredigering samt kvantitativ analyse. Alt dette indfrier tilsammen de unikke behov, som den grafiske branche samt design-, video-, web-, arkitektur-, medicin- og maskinindustrien efterspørger.

“Kreativitet er centrum for alt vores arbejde – både når det drejer sig om at udvikle særlige værktøjer og give brugerne bedre mulighed for til at skabe smukke billeder, der visuelt skiller sig ud fra det, der ellers er omkring os. Photoshop-magien er i live med CS6, og som vi har set fra den forbløffende modtagelse af vores seneste offentlige beta, har Photoshop igen fanget de kreatives fantasi,” siger Mariah Andén, nordisk marketingchef for Digital Media hos Adobe.

Siden Photoshop CS6 beta blev tilgængelig den 22. marts 2012, har der været over 900.000 downloads af softwaren på verdensplan, og det overgår enhver offentlig beta i Adobes historie. Photoshop CS6 og Photoshop CS6 Extended er nogle af de vigtigste programmer i Adobe Creative Suite 6-familien. Begge programmer kan købes som stand-alone-applikationer, og de er nu også tilgængelige via Adobes Creative Cloud-tilbud, som også annonceres i dag.

Kreativ med billedmagi
Photoshop CS6 og Photoshop CS6 Extended har fået ekstra høj ydeevne kombineret med kreative værktøjer, der er nødvendige for at udføre avanceret billedbehandling, redigere bevægeligt indhold etc. Softwaren giver også mulighed for at udføre automatisk tonejustering samt anvende forbedrede og mere brugervenlige designværktøjer med færre trin. Brugerne vil også kunne drage fordel af den effektive og moderne brugerflade, der sætter fokus på billederne samt synkronisere indstillinger og præferencer på tværs af flere enheder via Adobe Creative Cloud.

En af Photoshop CS6’s mange nye nøglefunktioner er Content-Aware Patch, og dette værktøj giver brugeren bedre kontrol, når man udvælger og kopierer et område, flytter det og derefter udfylder det tomme område. Mercury Graphics Engine sikrer høj hastighed og stabilitet og 64-bit support til både Mac OS og Windows, så billedbehandling, redigeringsopgaver og arbejdet med store filer går hurtigere. Vector Layers giver mulighed for at lave strokes og gradient, og man kan nu søge i alle lag, og intuitive Video Creation indeholder et sæt af nye videoværktøjer, der kan skabe og forbedre et hvert videoklip. Blur Gallery har fået en simpel og ny brugerflade, der gør det nemt og hurtigt at skabe fotografisk blur-effekter med tilt-shift etc.

Photoshop CS6 Extended indeholder alle de samme features som Photoshop CS6, men i Photoshop Extended er Mercury Graphics Engine også optimeret til 3D-billedbehandling. Brugerfladen giver et mere effektivt 3D-workflow, og nye 3D-effekter med blandt andet refleksioner og skygger forbedrer billedet.

Creative Cloud indeholder alle de nye CS6-værktøjer
Adobe Creative Cloud giver designere helt nye værktøjer. Som medlem kan man bruge Creative Cloud til at downloade nogle eller alle de nye CS6 desktop-programmer til både Mac eller pc. Creative Cloud-medlemmer får også adgang til Adobe Muse og kan arbejde med Touch-værktøjer. Photoshop Touch og Adobe Ideas har været tilgængelige et stykke tid og yderligere tre værktøjer, Adobe Collage, Adobe Debut og Adobe Proto, fås allerede til Android og kommer snart til iPad. Inspireret af Adobe Creative Suite-software løfter disse applikationer kreativiteten til et professionelt niveau hos millioner af iPad-brugere.

Den nye desktop-applikation Adobe Creative Cloud Connection gør det nemt at opbevare, synkronisere og dele filer på tværs af mobilen, pc’en og Creative Cloud. Når en designer fx arbejder med en fil i Photoshop Touch på iPad, så vil Adobe Creative Cloud Connection automatisk synkronisere filen på pc´en, så man nemt kan arbejde videre på filen senere med fx Photoshop CS6. Et Creative Cloud-medlemskab inkluderer op til 20GB cloud-lagerplads, og snart kan man også købe yderligere lagerplads.

I de kommende måneder vil Creative Cloud blandt andet blive opdateret med Adobe Photoshop Lightroom 4, Digital Publishing Suite (Single Edition) og den fulde version af Adobe Edge. Derudover kommer der snart et nyt community i Creative Cloud, som giver kreative nye muligheder for at samarbejde og skabe nye projekter.

Pris og levering
Adobe Photoshop CS6, Adobe Photoshop CS6 Extended, Adobe Creative Suite 6-versioner og Adobe Creative Cloud kan forudbestilles nu og er tilgængelige inden for 30 dage. Photoshop CS6 og CS6 Extended kan købes gennem autoriserede Adobe-forhandlere, Adobe Store og Adobe Direct Sales. Photoshop CS6 koster 5.210 kr., og Photoshop CS6 Extended 7.450 kr. Priserne på opgraderinger og volume-licenser er også tilgængelige. Man kan abonnere på Photoshop CS6 for 149 kr. pr. måned ved et årligt abonnement, mens prisen for køb af en enkelt måneds adgang er 220 kr. Hvis du ønsker flere informationer om features, OS support, systemkrav, opgraderingspolitikker og priser, så læs mere på www.adobe.com/photoshop

Et årligt medlemskab af Creative Cloud koster 370 kr. om måneden, mens man kan købe løbende adgang for 560 kr. om måneden. Der gælder et særligt introduktionstilbud på 220 kr. om måneden for kunder, som allerede har købt CS3, CS4, CS5 og CS5.5. Læs mere på www.adobe.com/go/creativecloud

Priserne er ekskl. moms og er hentet fra Adobes webbutik. Forhandlere kan have andre priser.

Kilde: Adobe

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox